poniedziałek, 14 listopada 2016

Kotlety sojowe z pieczarkami i sosem ryżowym bechamel BIO 200 ml marki Amandin

Sos bechamel został wymyślony przez francuskiego urzędnika, na dworze Ludwika XIV, Louisa de Bechameil, stąd jego ciekawa nazwa. Sos ten jest formą zasmażki, której głównymi składnikami są mąka i masło, rozprowadzone mlekiem, przyprawiany solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny.
Stanowi on świetny dodatek do mięs, zapiekanych warzyw, jako baza do sufletów, musów i bardziej skomplikowanych sosów.
Zdrowszą wersję tego sosu przygotowała marka Amandin, tworząc sos ryżowy bechamel BIO 200 ml



Sos umieszczony jest w kartoniku o pojemności 200 ml, jego smak i konsystencja są zbliżone do śmietany ryżowej BIO Amandin, którą opisywałam we wcześniejszych postach. Wyczuwalny jest w nim lekko ryżowy posmak, jest delikatny dla podniebienia, a jego konsystencja jest średnio gęsta, odpowiednia dla sosu.
Można go kupić w cenie ok. 5 zł za opakowanie, jest to produkt wegański, mogą go spożywać osoby, które nie jedzą tradycyjnej mąki czy mleka, zdecydowanie jest on zdrowszym odpowiednikiem sosu bechamel, a równie smacznym.


Na dziś przygotowałam prosty przepis na danie z użyciem tego sosu, a będą to kotlety sojowe pod pieczarkową pierzynką, gdzie do wykonania sosu pieczarkowego użyłam sos ryżowy bechamel BIO 200 ml marki Amandin.


Składniki:

- kotlety sojowe
- Sos ryżowy bechamel BIO 200 ml  Amandin
- pieczarki (pół opakowania, czyli ok. 250 g)
- cebula duża lub dwie małe 






Pieczarki i cebulę pokroić, podsmażyć na patelni, a następnie dolać wody i dusić do miękkości




Kotlety sojowe przyrządzić według przepisu na opakowaniu, tak by przypominały schabowe, następnie usmażyć po obu stronach na złoty kolor. Osoby, które nie jedzą jajek czy bułki tartej, mogą przygotować je według uznania np. tylko zamoczyć w bulionie wegańskim BIO 1000 ml Amandin, który opisywałam TUTAJ






Gdy pieczarki będą miękkie, a woda wyparuje, tak by miały konsystencję sosu, dolewamy sos bechamel BIO 200 marki Amandin i gotujemy jeszcze przez chwilę 





Kotlety podawać z tym co lubicie najbardziej, u mnie pojawiły się ziemniaki gotowane na parze i ogórek kiszony :)



Smacznego! :)




Produkty marki Amandin dostępne są w hurtowni Vegamarket, będącej dystrybutorem żywności dietetycznej i naturalnej. Hurtownia obsługuje przede wszystkim przedsiębiorców, także jeśli chcielibyście aby produkty Amandin były dostępne w Waszych sklepach, poproście sprzedawców by skontaktowali się z hurtownią :).






Facebook


29 komentarzy:

  1. Wow, amazing recipe! Mushrooms are one of my favourite meals, so that dish seems delicious to me! Thanks for sharing :)

    Kisses,
    Le Style et Moi
    http://lestyleetmoi.blogspot.com.es/

    OdpowiedzUsuń
  2. Thanks friend :d

    Hum, this dish look so delicious :D I want to try and repeat this recipe :D

    NEW REVIEW POST | AA Hydro Algae: The Best Facial Nigth Cream Ever.
    InstagramFacebook Oficial PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Great post dear! :)
    New post on my blog: http://vesnamar.blogspot.rs/2016/11/amodabridalcomau.html

    OdpowiedzUsuń
  4. Seems delicious, my hubby loves mushrooms I will try it for sure !!
    New post - http://www.sapphireziva.com/2016/11/online-shopping-in-style.html

    xo, kanchan

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajny ten sos, z chęcią bym go spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Delicious!
    http://angolodellamisantropia.blogspot.it/

    OdpowiedzUsuń
  7. Wow! Great recipe!
    Have a good day!
    www.recklessdiary.ru

    OdpowiedzUsuń
  8. Looks very yummy! Thank you for the cooking tutorial :))

    ddalginanabeauty.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszności :) Uwielbiam kotlety sojowe :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda smacznie :) u mnie kotlety sojowe musiałyby być zastąpione jakimś mięskiem, bo rodzinka za nimi nie przepada :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Kotletów sojowych jeszcze nigdy nie jadłam , ale ten sos pieczarkowy wygląda apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  12. OMG It looks delicious!!
    Gonna save the recipe :)
    Have a nice week dear!
    xxxx

    Elena de
    Somniare Aude Blog

    OdpowiedzUsuń
  13. nie jadłam nigdy kotletów sojowych ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Mmm...ale to smacznie wygląda. Przyznam, że kotletów sojowych nigdy nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  15. Looks so great! Yummy!

    Have a great day!

    xoxo Jacqueline
    Mein Bog - HOKIS

    OdpowiedzUsuń
  16. Kotlety sojowe trochę mnie przerażają, jestem mięsożercą i chyba póki co to się nie ma szans zmienić ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. Soy cutlet sound really interesting. i tried bechamel sauce before but have no idea how to make it. It all sounds goo and healthy, Thanks for sharing your recipe :)
    xo
    Sauniya | Find Your Bliss ♡

    OdpowiedzUsuń
  18. Que delicia! Adorei ;D Parabéns!
    Obrigada pela visita, linda!
    Tenha um ótimo dia!
    Até mais. Beijos ;*

    http://suenefernandes.blogspot.com.br/

    OdpowiedzUsuń
  19. Looks good!

    Xx,

    || FLOORTJELOVES ||

    www.floortjeloves.com
    www.bloglovin.com/blogs/floortjeloves-12198253

    OdpowiedzUsuń
  20. Mniam, pieczarki <3 smacznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Uhm it's really delicious! Kisses dear!

    OdpowiedzUsuń
  22. hi drop by here..
    look yummy... ^_^

    OdpowiedzUsuń