poniedziałek, 21 listopada 2016

Placuszki owsiano-kokosowe z Napojem Ryżowym naturalnym 1000 ml marki Amandin

Wspominałam  TUTAJ  o świetnych napojach owsianych marki Amandin, która jest hiszpańską firmą, wytwarzającą zdrową, wegańską żywność. W swojej ofercie marka posiada m.in. buliony wegańskie, śmietanę ryżową, sos ryżowy bechamel, wspomniane napoje owsiane, a dziś zaprezentuję kolejny produkt, czyli Napój Ryżowy naturalny 1000 ml.




Napój Ryżowy naturalny 1000 ml marki Amandin nie zawiera glutenu i laktozy, a cukry jakie są w nim zawarte są naturalne. Nie jest on w żaden sposób sztucznie dosładzany, mimo to ma przyjemny, słodkawy smak i nawet przypadł do gustu mojemu synowi :). 
Napój taki może być świetnym zamiennikiem mleka dla osób, które nie mogą lub nie chcą go spożywać, choćby ze względu na zawartość laktozy, która może działać uczulająco. Jest też doskonałym produktem dla wegan, ponieważ nie ma w nim żadnych składników pochodzenia zwierzęcego, produkt w 100% roślinny.
Produkt może być dodawany do różnych potraw, koktajli, jak również może być spożywany solo, jest sycącym i orzeźwiającym mleczkiem, zdecydowanie zdrowszym niż jakieś sztuczne, nafaszerowane chemią napoje słodzone. 
Można go kupić w cenie ok. 10 zł / 1000 ml


Na dziś przygotowałam przepis z chrupiącymi placuszkami, z dodatkiem wspominanego napoju ryżowego

Składniki:

-  1,5 szklanki Napoju Ryżowego naturalnego 1000 ml marki Amandin
- płatki owsiane 
- 30-50 g wiórków kokosowych
- 4 łyżki miodu
- 2 jajka
- opcjonalnie 1 łyżeczka proszku do pieczenia




Płatki owsiane mielę w specjalnym młynku na mąkę owsianą. Jeśli nie posiadacie takiego sprzętu to możecie kupić gotową mąkę owsianą, lub zastąpić ją jakąkolwiek inną mąką, jaka Wam pasuje, a do placuszków dodać odrobinę zwykłych, niezmielonych płatków. Do przygotowania moich placuszków użyłam 2 szklanki takiej mąki. 




Wszystkie składniki wsypać do jednego naczynia, dodając jajka, miód i dolewając Napój Ryżowy naturalny 1000 ml marki Amandin.




Całość wymieszać mikserem na gęstą masę i smażyć niewielkie placuszki na złoty kolor, ważne by placuszki nie były duże, gdyż mogą się troszkę łamać. W smaku są chrupiące, przypominają ciasteczka owsiane :). Na koniec można je posypać cukrem pudrem, lub polać jakimś sosem, dżemem, tym co lubicie :). 



Smacznego!





Napój mogłam przetestować dzięki uprzejmości hurtowni Vegamarket będącej dystrybutorem żywności naturalnej i dietetycznej. Jeśli zaciekawiły Was produkty marki Amandin, lub inne dostępne na stronie hurtowni Vegamarket, a nie możecie ich znaleźć w Waszych sklepach, zaproponujcie sprzedawcom/właścicielom sklepu, by skontaktowali się z hurtownią :). 





Facebook


27 komentarzy:

  1. Nigdy nie piłam takiego napoju. Ale placuszki na śniadanie chętnie bym zjada :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Thank you :D

    I never tryed this kind of milk drink. Btw, seems to be delicious :D

    NEW INSPIRATIONAL POST | Crushes to Copy and Wear This Winter.
    InstagramFacebook Oficial PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie piłam takiego ryżowego mleczka, kokosowe już tak :D chętnie bym je
    wypróbowała, bo uważam że warto poznawać nowe smaki :)
    pozdrawiam cieplutko :*

    OdpowiedzUsuń
  4. Great post dear! :)
    New post on my blog: http://vesnamar.blogspot.rs/2016/11/blingsensecom-artemis-ring-by-eleni.html

    OdpowiedzUsuń
  5. Hmm wyobrażam je sobie bardziej jak kruche ciastka niż jak placuchy:)

    OdpowiedzUsuń
  6. na pewno smaczne :) ciekawy pomysl na placki nieco inaczej

    OdpowiedzUsuń
  7. Od 3 miesięcy nie pije mleka zwierzęcego, zastąpiłam je właśnie mlekiem roślinnym i stan mojej skóry bardzo się poprawił.

    OdpowiedzUsuń
  8. super ^^

    start-afire.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. Wygląda przesmacznie. Lubię takie placuszki. :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Jeszcze nigdy nie piłam takiego napoju. Uwielbiam wiórka kokosowe, ale za ryżem nie przepadam więc nie wiem czy taki ryżowy napój przypadnie mi do gustu.

    OdpowiedzUsuń
  11. Wow, that recipe looks delicious! Thanks for sharing :)

    Kisses,
    Le Style et Moi
    http://lestyleetmoi.blogspot.com.es/

    OdpowiedzUsuń
  12. Kiedyś próbowałam zrobić sobie domowe mleko ryżowe i w ogóle mi nie posmakowało. I chyba nie będę robiła innych podejść do tego typu napojów.

    OdpowiedzUsuń
  13. Z chęcią spróbowałabym jak smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Zjadłybyśmy sobie dzisiaj takie na kolację :D

    OdpowiedzUsuń
  15. This looks delicious

    >> http://joandcompanystyle.blogspot.pt/ <<

    OdpowiedzUsuń
  16. Swietny przepis! Jak tylko bede miala chwilę to wypróbuję, bo uwielbiam wszelkiego typu placki. Napój ryżowy ciekawy - nie znałam, a cena przystępna.

    OdpowiedzUsuń