poniedziałek, 7 listopada 2016

Zupa pieczarkowo-koperkowa na cebulowym bulionie wegańskim BIO 1000 ml Amandin

Dziś pojawi się przepis na jedną z moich ulubionych zup, czyli pieczarkową, ale w dość nietypowym wydaniu, bo na bulionie wegańskim cebulowym BIO.
Gotowy bulion to duże ułatwienie dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie, na rynku znane są przede wszystkim buliony w kostce, które rozpuszcza się w wodzie. Jednak marka Amandin pomyślała o osobach preferujących zdrowsze odżywianie i wprowadziła na rynek wegańskie buliony w kartonach, takie buliony są już gotowe do użycia i co najważniejsze mają o wiele lepszy skład niż te w kostce.



Dzięki uprzejmości hurtowni Vegamarket otrzymałam możliwość przetestowania aż czterech smaków bulionów:

Bulion wegański cebulowy BIO 1000 ml 




Bulion wegański warzywny BIO 1000 ml




Bulion wegański MISO BIO 1000 ml




Bulion wegański orientalny BIO 1000 ml 




Takie buliony są bardzo wygodnym rozwiązaniem, z opakowania 1000 ml można zrobić garnek pysznej zupy :). Buliony umieszczone są w opakowaniach takich jak mleko, na górze znajduje się plastikowa zakrętka ułatwiająca nalewanie produktu. Na kartonie znajdziemy szczegółowy opis i wszystkie niezbędne informacje dotyczące produktu jak np. skład.
Osoby, które nie jedzą mięsa mają niestety problem z przyrządzaniem takich dań na szybko, bo w sklepach raczej nie spotykamy się z bulionami bez mięsa, dlatego marka Amandin wyszła im naprzeciw i stworzyła nowość całkowicie pozbawioną mięsnych dodatków. Dzięki różnym wersjom smakowym można tworzyć z bulionów wiele rozmaitych dań, nie tylko zupy ale i inne potrawy wymagające duszenia na bulionie np. są świetnym dodatkiem do ryżu. 
To duże udogodnienie dla osób zapracowanych, cierpiących na brak czasu, ale pragnących zdrowo się odżywiać. Taki bulion jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem niż zupka chińska czy inne danie instant, a nie wymaga dużo czasu na przygotowanie.
Buliony wegańskie BIO marki Amandin można kupić w cenie 8-10 zł / 1000 ml

A teraz zapraszam na prosty przepis na zupę pieczarkowo-koperkową 

Składniki:
- Bulion wegański cebulowy BIO 1000 ml Amandin
- pieczarki 
- ziemniaki
- koperek 
- śmietana ryżowa BIO Amandin do zabielenia zupy
- przyprawy 





Ziemniaki pokroić w kostkę




Bulion zagotować w garnku, można dolać wody, która i tak wyparuje w czasie gotowania. Do gotującego się bulionu wsypać ziemniaki.




Międzyczasie pokroić pieczarki i koperek. Pieczarki dodać do zupy ok. 15 minut przed końcem gotowania, a koperek ok. 5 minut, już pod sam koniec. Jak ktoś woli to koperek może dodać do gotowej zupy.




Gdy ziemniaki będą miękkie, a pieczarki ugotowane, zupę przyprawić według uznania i można zabielić, choć sam bulion ma fajny, intensywny kolor, więc zabielanie nie jest tutaj koniecznością.
W zupie oprócz zapachu pieczarek i koperku, wyraźnie wyczuwalny jest cebulowy aromat, co jest zasługą wegańskiego bulionu BIO marki Amandin. Po odpowiednim doprawieniu zupełnie nie czuć że jest to bulion wegański, pozbawiony mięsa. Zupa na takim bulionie jest równie smaczna jak ta gotowana na bulionie mięsnym.



Smacznego!






Hurtownia Vegamarket posiada w swojej ofercie produkty marki Amandin, jak również innych firm produkujących zdrową, dietetyczną żywność. Jeśli zaciekawiły Was te produkty, a nie możecie ich znaleźć w swoich sklepach, poproście sprzedawców by skontaktowali się hurtownią Vegamarket.






Facebook



30 komentarzy:

  1. wygląda pysznie :) mniam :)
    Mogłabyś kliknąć w linki w poście TU ? Dzięki :*

    OdpowiedzUsuń
  2. What am amazing recipe! It looks delicious, thanks for sharing :)

    Kisses,
    Le Style et Moi
    http://lestyleetmoi.blogspot.com.es/

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie pamiętam już, kiedy zupę jadłam ! Zawsze tylko kanapki i drugie dania - choć wiem, że nie jest to zbyt zdrowe podejście.

    OdpowiedzUsuń
  4. Seems so good :D
    http://angolodellamisantropia.blogspot.it/

    OdpowiedzUsuń
  5. Rzadko gotuję zupy, mam wrażenie, że są mało sycące.

    OdpowiedzUsuń
  6. mniam, wygląda pysznie :) aż się głodna zrobiłam :DD

    obserwuję ;) (jako Dagmara K)

    OdpowiedzUsuń
  7. Zupka na pewno pyszna! Chętnie bym się poczęstowała :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Zupa pieczarkowa? Moja ulubiona!
    Kochana mogę prosić o kliki TUTAJ? Będę wdzięczna :*

    OdpowiedzUsuń
  9. Pysznie wygląda*.* !
    Zapraszam do mnie, schudłam 40kg i wlasnie o tym bloguje :-)

    Www.pauladowlasz.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wow gratuluję! :) ja też jestem w trakcie odchudzania :), chętnie zajrzę na bloga.

      Usuń
  10. Uwielbiam zupę pieczarkową:), ciekawa jestem smaku na takim bulionie....:)
    zapraszam na rozdanie https://www.facebook.com/NelaiPola/photos/a.1158020487604754.1073741828.1135717866501683/1213184525421683/?type=3&theater

    OdpowiedzUsuń
  11. wygląda pysznie :) Sama jeszcze nigdy nie używałam takich bulionów. :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Bulion cebulowy mhmmhm i do tego taka pyszna zupka cebulowa w chlebku z serem i grzankami, pycha ;)))

    OdpowiedzUsuń
  13. Wow! Looks delicious!
    Have a good day!
    www.recklessdiary.ru

    OdpowiedzUsuń
  14. Hello Mrs. Rose,
    interesting products. I like the onion juice. Have a nice week.
    Nancy 😊

    OdpowiedzUsuń
  15. Oj chciałybyśmy się taką zupą rozgrzać :D

    OdpowiedzUsuń
  16. Dawno nie gotowałam pieczarkowej, też chcę zrobić na bazie bulionu cebulowego :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Uhm delicious and perfect for many recipes! Kisses

    OdpowiedzUsuń
  18. Another great interesting products on your blog, thanks for sharing.

    www.busyandfab.com

    OdpowiedzUsuń
  19. Pieczarkowej z ziemniakami jeszcze nie jadłam. U nas zawsze z makaronem. Ale chętnie wypróbuję Twoją wersję. :-)

    OdpowiedzUsuń